Resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside og stilles gratis til rådighed for alle parter.
Formålet med projektet er at give den enkelte mælkeproducent et bedre grundlag for at styre produktion, sundhed og reproduktion på sin bedrift ud fra nye biologiske måleparametre, som opsamles via mælkeprøver og procesudstyr.
I projektet vil der blive opstillet grænseværdier og anbefalinger for nye biologiske måleparametre, og parametrene vil blive implementeret i rådgivningssystemet.
For mælkeproducenter, der anvender projektets resultater, vil effekten være højere fodereffektivitet, bedre sundhed, reproduktion og dyrevelfærd, færre døde køer og færre tidligt udsatte køer samt højere malkningseffektivitet. Effekterne er et resultat af, at mælkeproducenten har kendskab til det enkelte dyrs sundhedsstatus og kondition. Det kan mælkeproducenten få ved at måle på forskellige stoffer i dyret – såkaldte biologiske parametre.
Resultaterne opnås gennem analyser på sammenhænge mellem produktions- og sundhedsdata, data fra drøvtygningsmålere, mælkemålere, drægtighedstest samt målinger af urea og betahydroxy-butyrat i mælk.
I 2015 vil projektets resultater blive demonstreret på en gruppe demonstrationsbedrifter, ligesom resultaterne vil blive implementeret i managementsystemet Dairy Management System (DMS).